Ljudske pevke Cerklje ob Krki na 26. reviji pevskih zborov DI ZDIS v Portorožu

Ljudske pevke Cerklje ob Krki, ki delujejo pod okriljem Društva invalidov občine Brežice, so se 11. maja 2024 udeležile 26. revije pevskih zborov Zveze društev invalidov Slovenije (ZDIS). Dogodek, ki je potekal v prestižnem Avditoriju Portorož, je združil številne pevske zbore iz različnih krajev Slovenije, in tako ustvaril prijetno vzdušje polno glasbe in prijateljstva. Ljudske pevke so prispevale k raznolikemu glasbenemu programu revije. Njihov nastop je bil poln energije in harmonije, kar je rezultat njihove predanosti in trdega dela.

Poleg glasbenega dogodka smo člani Društva invalidov občine Brežice izkoristili priložnost za ogled Portoroža in čudovitega mesta Piran, kjer smo obiskali tudi akvarij.  Na poti proti domu smo naredili še kratek postanek v Marezigah. Občudovali smo prelepe razglede na okoliško pokrajino ter si privoščili pokušino odlične vinske kapljice.

Celoten dan je minil v prijetnem druženju, kjer smo poleg glasbenih užitkov imeli tudi priložnost za medsebojno spoznavanje in krepitev prijateljskih vezi med člani društva. Takšni izleti in dogodki so izjemnega pomena za naše društvo, saj poleg kulturnega udejstvovanja omogočajo tudi socialno povezovanje in ustvarjanje novih spominov.