Praznovanje Svetovnega dneva invalidov in 15. obletnice delovanja Ljudskih pevk Cerklje ob Krki

V čudovitem ambientu farne cerkve Svetega Marka v Cerkljah ob Krki, so Ljudske pevke Cerklje ob Krki obeležile Svetovni dan invalidov in svojo 15. obletnico delovanja s posebnim koncertom. Dogodek je potekal 3. decembra 2023, kjer so skupaj z gosti, Citrarji Gremo mi po svoje, navdušile poslušalce.

Obiskovalci so bili deležni izjemnega glasbenega doživetja, saj so ljudske pevke izvajale pristne ljudske pesmi, obogatene z nežnimi zvoki citer. Farna cerkev Svetega Marka je s svojim čudovitim ambientom prispevala k posebnemu vzdušju dogodka, ki je bil obenem spoštljiv in prazničen.

Nastopajoči so sestavili čudovit program, ki je bil namenjen ne le zabavi, ampak tudi ozaveščanju o pomenu Svetovnega dneva invalidov. Skozi pesmi so poslušalce opomnili na pomen solidarnosti in razumevanja do ljudi s posebnimi potrebami. Poleg tega so se dotaknili tudi bogate tradicije ljudskega petja, ki ga Ljudske pevke želijo prenesti iz roda v rod.

Koncert je tako postal priložnost za združevanje skozi glasbo in spodbujanje medgeneracijskega prenosa kulturne dediščine. Srečanje Ljudskih pevk Cerklje ob Krki in Citrarjev Gremo mi po svoje je nedvomno prispevalo k ohranjanju lokalne glasbene tradicije ter krepitvi povezanosti med skupnostjo.