SREČANJE TEŽJIH IN TEŽKIH INVALIDOV OB MATERINSKEM DNEVU

Srečanje Težjih in Težkih Invalidov v Gostišču Erban

Po zaključku uradnega dela Zbora članov Društva Invalidov Občine Brežice (DIOB) dne 22.3.2024, smo se v popoldanskih urah člani društva zbrali na srečanju težjih in težkih invalidov v Gostišču Erban. Namen srečanja je bil obeležiti minuli dan žena in bližnji materinski dan ter obenem okrepiti medsebojne vezi v naši skupnosti.

Predsednik društva Vladimir Fučko je nagovoril prisotne, izrazil hvaležnost za njihovo udeležbo ter poudaril pomen spoštovanja in solidarnosti med člani. Nato je članica literarne sekcije Mojca Andrejaš osvetlila zgodovino obeh praznikov ter njuno simboliko v sodobnem času. Njen prispevek je bil informativen in ganljiv, kar je dodalo dodatno globino dogodku.

Prireditev so popestrile Ljudske pevke Cerklje ob Krki s čudovitim petjem starih ljudskih pesmi, ki je vse prisotne navdušilo in vzpodbudilo k skupnemu sodelovanju. Skupaj smo zapeli pesmi, ki so nas povezale in izražale veselje ob tem posebnem srečanju. Ob prijetni glasbi se je vzdušje še dodatno sprostilo in udeleženci so se celo zavrteli, kar je prineslo še večjo medsebojno povezanost